OVER

dit is De Wits

SERVICE EN KWALITEIT

DIT IS DE WITS

Michel Schot en Rick Batist realiseren met café en restaurant De Wits hun droom. Hun doel is simpel: klanten zich thuis laten voelen en eten en drinken serveren dat perfect is verzorgd.

“We willen net dat beetje extra service en kwaliteit leveren. De Wits serveert niet alleen een goed stuk vlees of vis, maar maakt ook de beste koffie. En dat alles in een ontspannen sfeer. Bij ons gaat het om het totaalpakket.”

Even voorstellen

Michel (1975) is al vanaf zijn veertiende in de horeca te vinden. Hij werkte eerder bij Ton’s Muziekcafé en het casino. In 2009 dacht de Rijswijker mee aan de metamorfose van café Witsenburch in restaurant De Wits en werd bedrijfsleider. In 2014 ontmoette hij Rick (1983). De geboren Westlander ging aan de slag als chef-kok. Eerder werkte hij bij Hoeksche Heeren, Herman den Blijker, Calla’s en Millers.

Wits Tips

De Wits is tegenwoordig meer dan alleen een restaurant. Want de twee zitten niet stil en kijken altijd naar nieuwe mogelijkheden en samenwerkingen. Zo spelen ze in op activiteiten in de buurt. Met een speciaal menu dat past bij een tentoonstelling in Museum Rijswijk bijvoorbeeld. Daarnaast kunnen gasten meedoen aan een pubquiz, proeverijen en ook op locatie genieten van culinaire hoogstandjes.

HISTORIE

TERUG NAAR DE 11e EEUW

De Wits is gevestigd in het hart van Oud Rijswijk, net naast Den Haag en Voorburg. De naam van het restaurant verwijst naar het verleden.

 • 1039

  Herberg Witsenburg

  In het jaar 1039 werd op de hoek van de Heerenweg en de Haagweg de herberg “Witsenburg” gesticht. Uit de omgeving kwamen de gasten om hier gezelligheid te zoeken. Rond de Vrede van Rijswijk van 9 mei tot 20 september 1697 werd er elke dag feest gevierd en daar profiteerde Witsenburg van.

 • 1759

  Kuys Witsenburg

  In 1759 verkocht Gerrit Jan Franke herberg Witsenburg aan Jacob van Haastrecht en een aantal jaren later kocht J. Kuys de herberg en gaf het de naam ‘Kuys Witsenburg’. Er werd een stalhouderij toegevoegd en landerijen gepacht. Vele feesten en prijsuitreikingen werden er gevierd en de rijtuigen met de paarden stonden op alle toegangswegen naar de herberg in een lange file.

  1759

 • 1900-1963

  Hotel-Restaurant Kuys Witsenburg

  Rond 1900 werd de herberg gesloopt en de gebroeders Kuys trokken zich terug uit zaken. Er werd een nieuw “Hotel-Restaurant Kuys Witsenburg” neergezet. Kuys Witsenburg werd de grootste horecagelegenheid van het dorp. Uiteindelijk verdwijnt het karakteristieke pand in 1963 uit het straatbeeld. Er staat nu nog steeds een flatgebouw.

 • 1992

  Café Witsenburch

  Maar in 1992 keert de naam terug. Café Witsenburch opent zijn deuren op nummer vier.

  1992

 • 2009

  Restaurant De Wits

  Een metamorfose in 2009 verandert het bruine café in restaurant De Wits.

 • 2015

  Michel & Rick

  Sinds november 2015 zijn Michel en Rick de trotse eigenaren.

  2015